Płatki owsiane zblendować na mąkę.
Białka oddzielić od żółtek i ubić je z solą na sztywną pianę.
Umytą i obraną gruszkę pokroić na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, a na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju.
Masę wyłożyć na patelnię i smażyć z obu stron na małym ogniu pod przykryciem.
Smacznego!
- Płatki owsiane ekologiczne Zdrowopolscy: 40 g,
- Mleko/ napój roślinny, lub mleko krowie: 100 ml,
- 2 jajka,
- Gruszka: 1 sztuka,
- Jogurt naturalny: 40 g,
- Kakao: 1/2 łyżki,
- Cynamon 1/3 łyżeczki,
- Szczypta soli,
- Szczypta proszku do pieczenia,
- Olej kokosowy do smażenia.