Z podanych składników otrzymamy 24 babeczki.
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną lekko podpraż na suchej patelni. Następnie wystudź ją i zmiel (w młynku do kawy bądź innym urządzeniu) na mąkę. Otrzymaną mąkę wymieszaj z sodą i przesiej przez sitko.
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno wraz z erytrytolem. Następnie powoli dodawaj żółtka i olej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Dodaj mąkę z sodą. Wymieszaj.
Tak przygotowaną masę przekladaj do foremek w następujący sposób:
na dno foremki przełóż łyżkę ciasta, następnie na środku połóż łyżeczkę dżemu porzeczkowego. Całość zakryj kolejną warstwą ciasta. Wierzch babeczek udekoruj owocami.
Piecz w 180 stopniach przez 20-25 minut.
Smacznego!