WEGE BIO Pasta sojowa z pomidorami 185 g

Kremowa, w 100% roślinna pasta z gotowanej soi i dojrzewających w słońcu pomidorów. Naturalne źródło białka, stworzone z certyfikowanych składników BIO – idealna do pieczywa, warzyw i dań wegańskich.

Naturalna alternatywa o głębokim smaku natury

Poznaj w 100% roślinną, ekologiczną pastę sojową z pomidorami EGE BIO – połączenie delikatnej, gotowanej soi z aromatem dojrzewających w słońcu pomidorów, doprawionych curry, imbirem i czosnkiem. To w pełni naturalny, wysokobiałkowy produkt bez konserwantów, stworzony z certyfikowanych składników BIO, który doskonale wpisuje się w filozofię zdrowego, świadomego odżywiania.

Jej aksamitna konsystencja i wyrazisty, lekko pikantny smak sprawiają, że świetnie komponuje się zarówno z pełnoziarnistym pieczywem, jak i z warzywami, makaronami czy naleśnikami. To idealny wybór dla osób poszukujących roślinnych alternatyw o intensywnym, naturalnym smaku.

Dlaczego warto wybrać?

  • 100% składników pochodzenia roślinnego

  • Bez sztucznych dodatków i konserwantów

  • Certyfikowany produkt ekologiczny

  • Naturalne źródło białka roślinnego

  • Idealna dla wegan i wegetarian

Składniki:
Gotowana soja* 57% (soja*, woda), woda, olej rzepakowy*, pomidory* 10%, koncentrat pomidorowy*, skrobia ziemniaczana*, cebula*, ocet jabłkowy*, sok z cytryny*, przyprawy (curry*, czosnek*, imbir*, cukier*, sól, chili*)
*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 685 kJ / 164 kcal
Tłuszcz: 10,6 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 7,7 g
– w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: 9,5 g
Sól: 1,25 g